Maddox

Design, elektronik & teknik

Home - Blog - Online kontraktstyring

Online kontraktstyring

Posted on in Blog

Hvis du – som så mange andre – arbejder på kontor i en lille, mellemstor eller større virksomhed, så har jeres virksomhed garanteret tilknyttet et project management system. Det har I nok fået, så der kan holdes styr på fordelingen af arbejdsopgaver, hvor meget kunderne skal faktureres for og en masse andre substantielle elementer. Det er nemlig rigtig vigtigt at have et system, der kan give ens virksomhed et struktureret overblik – også med hensyn til et kontraktstyringssystem.

For når det kommer til stykket, så er kontrakter med diverse kunder, medarbejdere  og leverandører helt afgørende at have styr på, hvis man som virksomhed vil have succes og dermed konsolidere sin ‘return of investment’ (ROI). Hvis man eksempelvis ikke har det fulde overblik over, hvor meget ens kontrakter er værd, så er det et udtryk for manglende kontrol over sin kontraktstyringssystem, og det skal man få lavet om på.  

Online kontraktstyringssystem gavner din virksomhed

Man skal ikke negligere betydningen af, hvor vigtigt det er, at have et online kontraktstyringssystem i en moderne virksomhed. Med det rigtige kontraktstyringssystem undgår man, at diverse aftaler bliver misligholdt, hvorfor man bl.a. sparer rigtig mange penge – men også tid og ressourcer – ved at få implementeret et kontraktstyringssystem i sin virksomhed.

Kontraktstyringssystemer skal overholde persondataforordningen – og den er næsten lige blevet revideret. For i 2016 blev der fra EU’s side vedtaget nye regler inden for håndtering af personfølsomme oplysninger, som kaldes for EU-persondataforordningen. Og igen i 2018 vil der blive udstedt endnu en ny persondataforordning som vil træde i kraft i slutningen af maj 2018 her i Danmark. Men i den relative nye, revideret forordning fra 2016 er følgende tiltag væsentlige at nævne:

  • Større fokus på en standardisering af regler, så alle EU-lande nemmere kan håndtere og tilkoble deres personfølsomme data i andre EU-lande.  
  • Højere bøder til den individuelle virksomhed hvis denne ikke kan indordne sig  EU-forordningen – bødeniveauet kan være helt op til 4% af virksomhedens samlede omsætning.
  • Man skal have tilknyttet en databeskyttelsesansvarlig, som enten kan være en medarbejder eller en ekstern person.
  • Yderligere vil der være skærpede krav ved registrering af medarbejdere eller jobsøgende til en virksomhed. Muligheden for at indhente straffeattester vil yderligere være skærpede.

Når man derfor skal vælge et kontraktstyringssystem til sin virksomhed, er det vigtigt at tjekke op på, om det overholder EU-persondataforordningen. EU-persondataforordningen er et relativt omfattende regelsæt, og derfor gælder det for din virksomhed at holde tungen lige i munden, hvis man skal være sikker på at overholde alle reglerne. Herudover er noget så simpelt som at have en kontrakt liggende frit tilgængeligt – eksempelvis på et skrivebord – ikke længere lovligt, da det kan komme i forkerte hænder mv.  

Få et skræddersyet kontraktstyringssystem

Der findes mange forskellige kontraktstyringssystemer, men der er ikke noget som slår det fantastisk kontraktstyringssystem, som en virksomhed ude i Brøndby – der hedder COMAsystem – har udviklet. Dette kontraktstyringssystem kan varetages af alle virksomheder, og det sikrer at din virksomheds vigtigste personfølsomme data ikke bliver misligholdt. Dette kontraktstyringssystem kan varetages af alle virksomheder, og det er yderst brugervenligt, og derfor kan man hurtigt gå i gang med at anvende systemet.