Maddox

Design, elektronik & teknik

Home - Blog - Hvad skal du vælge? LED, halogen eller sparepærer?

Hvad skal du vælge? LED, halogen eller sparepærer?

Posted on in Blog

Lys er en rigtig vigtig ting. Det siger måske sig selv, men der er alt for mange mennesker som ikke har godt styr på de pærer de kan købe, og ender med at vælge noget, som ikke er lige så behageligt som det alternativ de kunne have valgt. Det er specielt vigtigt i et land som Danmark hvor vi er så godt dækket af mørke i store dele af året. Ja, når det kommer til at være vinter kunne man lige så godt leve på Grønland. Så lidt sol ender man med at se. Men hvad er det så helt præcis man skal vælge? LED, halogen eller sparepærer? Som så mange andre ting i livet er svaret ikke så simpelt, at det kan lade sig besvare på en sætning eller to. Det kommer nemlig blandt andet an på, hvad det er du gerne vil have.

led sparepaere

Hvad du skal vide

Valget af pærer har jo som sagt meget at gøre med, hvad det egentlig er, du gerne vil have. Man kan ikke bare vælge en og håbe på det går godt, for det kan jo være det ikke ligefrem er det, man ledte efter. Men lad os tage den fra en ende af. LED pærer har visse fordele. Blandt disse er, at det tænder lige med det samme, så man skal ikke gå og vente på de ”varmer op”. Derudover kan man få LED lys i rigtig mange farver (det er jo den selvsamme lysteknologi som også står til grund for LED-tv som også har mange farver). Derudover har de en lang levetid, kommer i mange forskellige slags produkter og mere. Dog er der visse ulemper ved det. For eksempel er den overflod af LED produkter og det er ikke garanteret, at alle er lige gode. Der er faktisk en del som ren og skær er produkter af ringe kvalitet.

Med sparepæren sparer du naturligvis miljøet og endnu bedre, din egen pengepung. Dog skal man vente længe før de lyser så meget som de kan, hvilket kan være frustrerende hvis man bare gerne vil have lys med det samme. Halogenpæren er også meget standard. De tænder med det samme meget ligesom LED pærer, og så kan de dæmpes fra nul til hundrede procent med forskellige slags dæmpere, hvilket er godt til dem, som gerne vil justere lyset. Dog sparer de ikke el og har kun 2000 timers levetid.