Maddox

Design, elektronik & teknik

Home - Blog - Elinstallationer med kabelsko

Elinstallationer med kabelsko

Posted on in Blog

Hvad er kabelsko egentlig for en tingest? Jo nu skal du høre, det er faktisk en terminal, der enten er loddet, krympet eller skruet fast på enden af en elektrisk ledning.

Så det du helt konkret kan gøre med en kabelsko, er at forbinde ledningen til en klemme, ved hjælp af en maskinskrue eller møtrik på en gevindtap. Du kan faktisk også samle to el ledninger, hvis du anvender eksempelvis spadestik eller spadestiskmuffer.

Det gode ved denne type forbindelse er også, at du kan skille de elektrisk ledninger ad igen, modsat med krympeflex. Med krympeflex klemmer du nemlig ledningerne sammen ved at krympe dem.

Der findes tonsvis af forskellige kabelsko/nøgler på det danske marked, og det kan være svært at finde hoved og hale blandt dem alle. Blandt elektrikere kan det være svært at vælge den rette den rette sko, da hver elinstallation er unik. Jeg kan dog klart anbefale at købe kabelsko hos Cabicon – se længere nede på siden.

Rørkabelsko

Teknologien udvikler sig hele tiden, og de seneste år er såkaldte flex kabler blevet populære blandt nyere elinstallationer. Det skyldes at kabler med bedre bøjeegenskaber, gør det nemmere for elektrikere og andre fagmænd, at skulle arbejde med materialet. Disse nye kabler betyder derfor også, at der skal nye metoder til presning af kabelsko.

De nye kabler indeholder mange tynde tråde, og derfor skal man være ekstra opmærksom, når man montere kabelsko på lederne. Gøres det forkert vil du opleve et spændingsfald, der i værste tilfælde medfører enorme stigninger i temperaturer. Med et rørkabelsko vil du være i stand til, at kunne udføre en sikker montering, da denne type er designet til større dimensioner. Det betyder at alle tråde i lederen/kablet vil blive ført helt ind i kabelskoens rør. Heraf navnet rørkabelsko. ?

Rørkabelsko kan fås i både kobber og aluminium og isoleret såvel som u isoleret. Hvad du skal vælge afhænger lidt af det materiale, som du kan montere skoen på.

Erhvervskøb af forbindelsesprodukter

Er du elektriker, så kan du nok nikke genkende til, at du hyppigt har brug for et par kabelsko til dine elinstallationer. Heldigvis findes der mange forhandlere af bl.a. forbindelses og isolerings produkter til netop el-opgaver. Som fagmand og erhvervsdrivende har du derfor muligheder for, at gøre et godt kup, når du handler ind i større mængder.

Jeg kan til hver en tid anbefale Cabicon, som vi på mit arbejde har brugt flere gange ved lejlighed. De har altid hurtig levering og god service – og ja, så har de også kun kvalitetsprodukter, der sikrer dig et bedre slutprodukt til dine kunder. Du kan finde alt fra krympeflex, muffer, måleudstyr til industriel opmærkning. Lige med hensyn til forbindelsesprodukter så kan du finde: rørkabelsko, pladekabelsko, presseforbindere, samlemuffer, terminalrør, dura seals og hot seals på deres hjemmeside.

rørkabelsko