Maddox

Design, elektronik & teknik

Home - Blog - Sådan vælger du den rette belysning

Sådan vælger du den rette belysning

Posted on in Blog

Lys er ikke altid noget, der er helt let at finde ud af. Det handler nemlig om, at man skal finde den finde balance, hvor der ikke er alt for meget lys, men det heller ikke er sådan, at man skal knibe øjnene sammen, hvis man skal læse noget. Det er noget meget forskelligt fra rum til rum, hvordan man ønsker belysningen. Hvis man først sætter fokus på badeværelset, så vil der nemlig være meget fokus på belysning. Der er ofte en stor lampe, der lyser rummet godt op og mindre lamper omkring spejlet, så man kan se en hel masse.

Det er nemlig vigtigt at kunne se noget i sådan et rum. Køkkenet er også et rum, hvor der skal være en del lys, men det er kun i en del af rummet. Ved håndvasken, komfuret og generelt der, hvor man laver mad, skal man have muligheden for at have en masse lys, så man kan se noget. Det nytter nemlig ikke noget, at man står og roder rundt med skarpe knive, når man næsten ikke kan se noget. Så der skal man virkelig have god belysning. Det skal dog også være muligt at kunne slukke for det, hvor man så bare har en enkelt lampe over spisebordet.

vaelg den rette belysning

Fokus på det vigtige

Når man generelt skal vælge belysning i ens hus, så tænker man nok kun på, at det selvfølgelige skal være sådan, at man kan se noget. Det handler dog om lidt mere end det, da lyset nemlig godt kan blive irriterende, hvis et rum er fuldkommen oplyst. Når man tænker på soveværelser, så er det som sådan meget fint, at man kan se noget i hele rummet, da man alligevel bare slukker det, når man går i seng. Det er dog lidt en anden dag, når det kommer til mere afslappende rum som stuen.

Når man sidder i stuen og ser fjernsyn, så har man ikke lyst til at der er en hel masse lys, der kommer bag fra og irriterer en eller giver genskær i fjernsynet. Man ønsker ikke, at rummet bare er fuldkommen oplyst, men der skal være fokus på det, der rent faktisk er vigtigt. Det kan for eksempel være, at man har lys over sofabordet og spisebordet, hvortil man kan have mindre lamper stående rundt omkring, hvor det skulle være nødvendigt. Så har man stadig lys, så man kan se noget, men det bliver heller ikke alt for meget. Hvis man så har brug for mere lys, så har man selvfølgelig muligheden for at tænde noget.