Maddox

Design, elektronik & teknik

Home - Blog - Epoxy gulv i mit nye køkken

Epoxy gulv i mit nye køkken

Posted on in Blog

Jeg har gjort noget helt vildt! For første gang prøver jeg mig af med epoxy gulv som belægning i mit hjem.
Den seneste måned har jeg gjort mig tanker omkring at renovere mit køkken, da føler min lejlighed på Nørrebro er alt for gammeldags. Det er ikke længesiden jeg fik ordnet badeværelset, så jeg ikke længere behøvede at have en bruser på soveværelset, som man i øvrigt ser i rigtig mange gamle lejligheder i København.

Du tænker sikkert hvad er et Epoxy Gulv?

Jo nu skal du høre! Det er en helt bestemt type gulvbelægning, som giver dig en ren og glat overflade, som er super praktisk og let at rengøre. I Danmark er de oftest set i sammenhænge med offentlige eller industrielle steder, da de er velegnet til højtrafikerede områder pga. dets styrke og holdbarhed. Epoxy kan nemlig klare hårde kemikalier, og netop derfor er det velegnet til et køkken.

Hvorfor epoxy?

Jeg har kigget på http://www.gulvepoxy.dk/ , da de har nogle gode priser spartel. Primer og ral farvepigmenter. Især deres metallic farver synes jeg er spændende, da de giver en helt unik overflade.
Det er ikke kun funktionaliteten og det praktiske ved dette gulv, som gør at jeg vælger epoxy. Som du nok ved går jeg meget op i design, indretning og mode. Med gulvepoxy vil jeg virkelig kunne skille mig ud fra mængden, da design mulighederne er ubegrænsede!

Du kan både lave skinnende, matte og ensformige overflader, men du kan også sagtens lave mønstre, der passer ind til lige netop din stil. Epoxygulve er meget populære i USA, hvor det anvendes hyppigere i privatehjem. Jeg har fundet et par eksempler på gulve med epoxybelægning herunder:

epoxy gulv i køkkenet

epoxy gulv i min vens køkken

Det går lige i trussen

Som du kan se, er der ingen grund til IKKE at vælge et epoxygulv i din indretning. Du kommer til at skille dig massivt ud fra mængden, og vil have en helt unik indretning, som selv den modebevidste kvinde ville være misundelig på. Så til alle mænd: et gulv baseret på epoxy er måske vejen frem!
Arbejdsfordelingen er jo tit også, at manden skal støvsuge/vaskegulvet, og så ordner kvinden alle nips tingene. Her er det jo perfekt med epoxygulve, da de er nemme at rengøre – faktisk kan det gøres med en klud og blot vand. I modsætning til trægulve er det meget lettere, og du behøver ikke være opmærksom på, hvilke retninger du skal skrubbe (med årene på trægulve).

Jeg anbefaler gulvepoxy.dk

Jeg kan klart anbefale gulvepoxy.dk, hvor jeg har købt mit batch med metalliske farvepigmenter. Personligt er jeg selv gået med en klassisk og ensartet farvebelægning, da det er et sikkert kort. Jeg overvejer dog til mit badeværelse om jeg skal lave et ”aqua” lignende look, så man rent faktisk føler man er ude ved havet.

Priserne på deres side er også overkommelige, og fragten er også billig taget i betragtning af det er kemiske varer, der skal transporteres. Mads jeg talte med var også god til at informere mig om fremgangsmåden ift. at påføre epoxylamineringen selv. Det er faktisk relativt nemt, og der findes også en masse god guides på youtube.